Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief...

Een helder lasadvies op maat !
2015-03-05

Vaak denkt men met de goedkoopste gasprijs per liter het beste af te zijn. Helaas wijst dit in de praktijk anders uit. Het grote verschil zit in de  ‘bijkomende kosten’  zoals transportkosten, dubbele flessenhuur, factuur- en depotkosten, energie-toeslag etc. Ook zijn facturen vaak onduidelijk en niet te begrijpen. Wij kunnen met een speciaal rekenprogramma duidelijk het bedrag berekenen wat u daadwerkelijk moet  betalen en hoeveel u eventueel kunt besparen als u klant wordt bij Huisman Gassen en Lastechniek.

 

Natuurlijk is dit prijsvergelijk geheel gratis !  

Enkele voordelen van Huisman Gassen op een rijtje:

■ géén contract

■ géén factuurkosten

■ géén depotkosten

■ géén dubbele flessenhuur

■ overzichtelijke huurfacturen per kwartaal

■ een goede service in geval van calamiteit

Benieuwd naar uw gasprijs? Bel ons nog vandaag!


>> lees meer
Een helder lasadvies op maat !
Interview Joost Huisman, Business Rivierenland
2014-11-25

Koudetechniek en industriële gassen dankzij innovaties steeds milieuvriendelijker.

Joost Huisman vertelt over zijn bedrijf, het produktenpakket, over duurzaamheid. Lees verder ....

 Kijk hier voor interview 


>> lees meer
Interview Joost Huisman, Business Rivierenland
KLINGSPOR
2013-12-03

HUISMAN, uw leverancier van KLINGSPOR.

HET TOTALE KLINGSPOR SCHUUR- EN SLIJPPROGRAMMA VOOR DE BEWERKING VAN METAAL.  

Informeer bij ons verkoopteam.


>> lees meer
KLINGSPOR
WELDAS
2013-12-03

NIEUW BIJ HUISMAN

WELDAS is gespecialiseerd in het vervaardigen van beschermende handschoenen en kleding voor het lassen.

Naast lashandschoenen en laskleding behoren ook handschoenen voor algemeen gebruik en voor gebruik in koud-weer-omstandigheden tot het productenprogramma van WELDAS. De producten van WELDAS worden getypeerd door de perfecte kwaliteit.

WIJ LEVEREN HET COMPLETE PROGRAMMA.


>> lees meer
WELDAS
Alles voor lassers
2012-12-11

NIEUW BIJ HUISMAN: ONZE WEBSHOP!

WWW.ALLESVOORLASSERS.NL

ACTIES LASHELMEN, LASMACHINES, HANDSNIJBRANDERS, HARDSOLDEERSET EN NOG VEEL MEER !


>> lees meer
Alles voor lassers
35 Jaar Huisman Gassen en Lastechniek BV
2011-05-06

In 1976 namen Theo en Loes Huisman het bedrijf Verspuy over en volgde de naamswijziging Huisman v/h Verspuy. Kernactiviteit was de handel in potgrond, turf en tuinproducten. In de loop der tijd kwamen hier de Hoek gassen bij. De jaren daarna nam de verkoop van technische gassen en butaan- en propaangas enorm toe en verdwenen de tuinartikelen.

De eerste stap naar specialisatie in technische gassen en lasapparatuur werd toen gemaakt. Tevens richtte het bedrijf zich op patiënten in de thuissituatie voor het leveren van medische zuurstof. Langzamerhand groeide het bedrijf uit zijn jasje en in 1988 werd een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Marconistraat, trad zoon Joost in de firma en ontstaat Huisman Gassen voor de industrie en Huisman Mediap voor de medische activiteiten.

In 2001 volgt de ISO 9001:2008 certificering. Door strengere regelgeving volgt in 2004 een splitsing in Huisman Gassen en Lastechniek B.V.: verkoop en verhuur van technische en vloeibare gassen, propaan, las- en snijapparatuur en brandblusapparaten én Huisman Mediap B.V.  verkoop en verhuur van medicinale gassen en apparatuur, drink- en sondevoeding en disposables.

In 2006 doen Theo en Loes Huisman na 30 jaar een stapje terug en zijn Joost en Michel beiden actief in het bedrijf. Huisman stopt als HoekLoos depothouder en wordt er fors geïnvesteerd in een eigen cilinderpark.

In 2008 groeit de Huisman Groep sterk en met de aankoop van het naastgelegen pand verhuist Mediap en kan Gassen en Lastechniek verder groeien mede dankzij de verwerving van het importeurschap van de SOL lasapparatuur.

Wederom investeringen in cilinders en tontanks voor de koudemiddelen branche in 2011 en met recht kunnen zeggen: de trotse eigenaar van een compleet cilinderpark in Tiel.

Snelle levering met ons logistieke netwerk, instructie, nazorg en 24/7 service en onderhoud moeten perfect zijn; de bedrijfsfilosofie van Huisman.


35 Jaar Huisman Gassen en Lastechniek BV
Wegwerp propaanpatronen
2011-01-20

Huisman levert wegwerp patronen. 

Propaangasvulling voor soldeerwerk in wegwerp patronen.

Niet meer zelf navullen dus geen (her)keurkosten.

Geen tijdverlies en propaanverlies.

Geen vloeibaar propaan in de slang.

Veilig en eenvoudig in gebruik.

Voldoet aan de strengste eisen.

 

 


>> lees meer
Wegwerp propaanpatronen
Illoom Balloon, Dé verlichte ballon!
2010-11-19
Huisman Gassen en Lastechniek introduceert de Illoom Balloon. De ballon met LED verlichting. Een uniek en betaalbaar systeem en verkrijgbaar in diverse kleuren en opdrukken.
Binnen nu en enkele weken volgt hierover meer informatie.
Illoom Balloon, Dé verlichte ballon!
Lasrook grenswaarde verlaagd!
2010-04-02

Op 1 april 2010 gaat de wettelijke grenswaarde voor lasrook van 3,5 mg/m³ naar 1 mg/ m³.

Dit is de maximale hoeveelheid lasrook waaraan lassers en overige werknemers mogen worden blootgesteld. De arbeidsinspectie controleert vanaf april 2010 op deze nieuwe waarde.


>> lees meer
Lasrook grenswaarde verlaagd!
Publicatie van een nieuwe Europese Verordening omtrent HCFK's
2009-11-12
Deze nieuwe Verordening met referentie 1005/2009 dd 16 september 2009 en verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie op 31/10/2009, herschikt de Verordening 2037/2000 en wordt van kracht op 1 januari 2010.
>> lees meer
Publicatie van een nieuwe Europese Verordening omtrent HCFK's
Richtlijnen voor het retrofitten van R22 naar R422D, R417A en R422A.
2009-08-25

Het aftellen gaat sneller dan uw acties, wacht daarom niet tot na de kerst, maar aktiveer uzelf en uw klanten. De einddatum van de R22 ultimatum komt snel dichterbij. Er komen namelijk steeds meer vragen binnen over de mogelijkheden, de wetgevingen en het retrofitten. Om u op weg te helpen, vindt u op de pagina "Technische Gassen onder producten" een gemakkelijk "retrofit stappenplan" welke u kunt raadplegen.

Tevens kunt u hier downloaden, de "R22 brief - voor de eindgebruiker". In deze brief worden argumenten en mogelijkheden aangedragen voor de eindgebruiker, betreffende de uitfasering van R22. Mocht u deze brief als Word document willen, dan kunt u een email sturen naar info@huismangassen.nl

 


Richtlijnen voor het retrofitten van R22 naar R422D, R417A en R422A.
R-22; Het einde is nabij!
2009-03-24

« Op 1 januari 2010 is het zover, dan wordt namelijk het gebruik van nieuwe hydrocholorofluorokoolwaterstoffen (HCFK's) verboden voor het behoud en onderhoud van koel- en airconditioning installaties.

Op 1 januari 2015 zullen alle hydrocholorofluorokoolwaterstoffen (ook gerecycleerd product) volledig verboden zijn. Deze timing staat in het Europees Reglement 2037/2000, artikel 5, verschenen in het publicatieblad van het Europees Parlement van 29 juni 2000.


>> lees meer
R-22; Het einde is nabij!
Vergeet de koelinstallatie niet te voorzien van een etiket
2009-03-24

Verordening nr. 1494/2007 van de Commissie van 17 december 2007 bepaalt het typeetiket en aanvullende etiketteringseisen betreffende producten en apparatuur die bepaalde gefluoreerde broeikasgassen bevatten.

Enkele eisen op het gebied van etikettering :
- Op het etiket moet de volgende tekst staan: «Bevat onder het Protocol van Kyoto vallende gefluoreerde broeikasgassen, de afgekorte chemische benaming van broeikasgassen, de totale hoeveelheid van broeikasgassen die de in kg uitgedrukte apparatuur bevat, de tekst "hermetisch afgesloten"», voor zover van toepassing.
- De lidstaten moeten kunnen beslissen hun eigen taal te gebruiken op die etiketten.
- Het etiket moet zo ontworpen zijn dat het duidelijk leesbaar is en vast blijft zitten.

Wij kunnen u een oplossing bieden op het gebied van etikettering.
Neem contact op met een van onze medewerkers


 
Vergeet de koelinstallatie niet te voorzien van een etiket
Importeur SOL Welding
2008-09-19

Met trots kunnen wij u melden dat Huisman Gassen en Lastechniek importeur is geworden van het complete programma lasapparatuur van SOL Welding.
SOL Welding introduceert in de komende tijd een compleet nieuwe lijn van lasmachines in zowel, TIG DC, TIG AC/DC, MIG/MAG, Orbitaal, Plasma en Offshore. 

SOL Welding valt onder de beursgenoteerde multinational SOL en is met 1700 medewerkers en een omzet van 427 miljoen Euro aanwezig in 15 Europese landen. 


>> lees meer
Importeur SOL Welding
Sievert introduceert Titanium branders
2008-08-25
Sievert brengt naast zijn hoogwaardige messing producten nu ook de soldeerhandgrepen in een Titanium uitvoering.  Zowel de PRO 95 als de Promatic zijn leverbaar in Titanium. Door het gebruik van Titanium kan het eigen gewicht van de branders drastisch worden gereduceerd zonder de kwaliteit van het product te beinvloeden.
Voor meer informatie.
Sievert introduceert Titanium branders
Hypertherm Powermax 45
2008-08-25

Hypertherm inrtoduceert de Powermax 45. Het compacte plasmasysteem voor handmatig of mechanisch snijden en gutsen.
Geringe afmetingen en een laag gewicht zorgen voor onovertroffen fraagbaarheid in de klasse van 12 mm systemen. De Powermax 45 is voorzien van een aantal gepattenteerde systemen zoals; Conical Flow, Boos Conditioner, nummeriek en Fast Connect en Powercontrol 

Demo Powermax 45


Hypertherm Powermax 45
Feestje met heliumballonnen!
2008-08-09
Huisman Gassen en lastechniek heeft voor elk feestje een gepaste oplossing. Speciaal voor kleine partijen heliumballonnen hebben wij onze 2 en 5 liter cilinders voorzien van een Combi Valve. Dit maakt het vullen van de ballonnen veilig en eenvoudig doordat u alleen maar een vuslang met snelkoppeling aan dient te sluiten.
Standaard worden er ballonnen, kaartjes en touwtjes bij geleverd.
Meer informatie
Feestje met heliumballonnen!
Nieuwe vrachtwagen combinatie met meeneemheftruck
2008-06-23

Door de sterke groei en de wensen van onze klanten hebben we onlangs een nieuwe vrachtwagen met oplegger in gebruik genomen voor het vervoer van technische gassen en propaan in cilinders. De oplegger is speciaal gebouwd voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in cilinders en is voorzien van een meeneemheftruck met een capaciteit van 2,5 ton.


>> lees meer
Nieuwe vrachtwagen combinatie met meeneemheftruck
Ammoniak in bulk
2008-05-07
Huisman Gassen en Lastechniek levert naast Ammoniak in cilinders nu ook Ammoniak in verpakkingen van 475 kg. Door de uitbreiding op het productenpakket kunnen wij nou nog sneller inspelen op grote projecten van onze klanten. In overleg kunnen wij Ammoniak aanleveren met een bulkoplegger tot maximaal 10 Ton.
 
Ammoniak in bulk