Webshop

Stikstof

N2

Stikstof

  • Delen

Stikstof als industrieel gas

Huisman Gassen levert stikstofgas als lasersnijgas, beschermgas en voor de voedingsmiddelenindustrie.

In de industrie kent stikstof verschillende toepassingen. Huisman Gassen levert stikstof als gas voor lasersnijgas, beschermgas en voor de voedingsmiddelenindustrie.

Eigenschappen van stikstof

Stikstof is een reukloos en kleurloos gas dat 78% in de atmosfeer voorkomt. Stikstof wordt uit de lucht gewonnen door de zogenaamde koud-gastechnologie: de lucht wordt vloeibaar gemaakt en de zuivere stikstof wordt hieruit gedistilleerd.

Toepassingen van stikstof

Stikstof wordt veel toegepast om materialen tegen corrosie door zuurstof, water of kooldioxide te beschermen. Ook wordt het gebruikt als verpakkingsgas bij levensmiddelen en bij het invriezen van biologische materialen.

Let op goede ventilatie

Bij het gebruik van vloeibare stikstof , -196 graden, moet men oppassen voor cryogene brandwonden en voor verstikkingsgevaar. Wanneer het stikstofgehalte van de lucht te hoog wordt, werkt dit als een narcose. Goede ventilatie is dus essentieel. Wij adviseren u graag hoe u het beste met stikstof kan werken.

Gerelateerde sectoren

Gerelateerde toepassingen

AltijdAltijd

Omdat Huisman dag en nacht klaar staat voor haar klanten waar bereikbaarheid en flexibiliteit van levensbelang kan zijn.

HelderHelder

Omdat Huisman helder en transparant communiceert zoals begrijpbare facturen zonder verrassingen.

BehulpzaamBehulpzaam

Omdat Huisman haar klanten helpt tot ze geholpen zijn. Dat kan soms iets kosten maar helpen doen ze altijd.